Διεθνής Πολιτική | Foreign Affairs - Hellenic Edition

Διεθνής Πολιτική

Φίλτρο:
Άρθρα,
Philip Martin

Παρόλο που το πραξικόπημα του ZNA είναι μια ριζοσπαστική ρήξη από το παρελθόν της Ζιμπάμπουε, είναι επίσης μια προσπάθεια της τελευταίας στιγμής από μια γηράσκουσα γενιά μαχητών του ZANU-PF να επιστρέψουν στο μέλλον και να διατηρήσουν την πολιτικο-στρατιωτική ισορροπία των προηγούμενων δεκαετιών.

Άρθρα,
Christopher Walker και Jessica Ludwig

Οι αυταρχικοί δεν εμπλέκονται σε μια μορφή δημόσιας διπλωματίας όπως την αντιλαμβάνονται οι δημοκρατίες. Αντίθετα, φαίνεται ότι επιδιώκουν πιο κακόβουλους στόχους, συχνά συνδεόμενους με νέες μορφές εξωστρεφούς λογοκρισίας και χειραγώγησης των πληροφοριών.

Άρθρα,
Andrew Leber και Christopher Carothers

Σε μια εποχή που τα χρόνια των χαμηλών τιμών του πετρελαίου έθεσαν το φάσμα της λιτότητας στο βασίλειο, η ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι έχει ανακτήσει δισεκατομμύρια δολάρια σε δημόσιους πόρους από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι τους είχαν αρπάξει μέσω καταχρήσεων και δωροδοκιών, μπορεί να έρθει ως ένα ευπρόσδεκτο σημάδι ότι τουλάχιστον ορισμένοι από τους πλούσιους και ισχυρούς θα υποχρεωθούν να πληρώσουν το δίκαιο μερίδιό τους.

Άρθρα,
Αθανάσιος Πίτατζης

Αν μέσα στα επόμενα 15 χρόνια και με ορίζοντα το 2030, η τεχνολογία εξόρυξης υδριτών μεθανίου καταστεί εμπορικά εκμεταλλεύσιμη και το κόστος εξόρυξης βιώσιμο, οι γεωπολιτικές αλλαγές θα είναι τεκτονικές.

Άρθρα,
Ivan Briscoe

Όπως είπε μια μητέρα τεσσάρων παιδιών, αγρότισσα από την Guaviare στα ανατολικά της χώρας: «Αν δεν έχω αρκετά χρήματα να πληρώσω για το σχολείο τους, να τους δώσω φαγητό, τι μπορώ να κάνω; Θα επιλέξω το μονοπάτι που δεν θα έπρεπε, και θα δημιουργήσω περισσότερη βία».

Άρθρα,
Vasile Rotaru και Andreas Umland

Η παρουσία της Πολωνίας και της Ρουμανίας τόσο στην Πρωτοβουλία B9 όσο και στην 3SI καθιστά ασφαλέστερα τα ανατολικά σύνορα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Και οι δύο χώρες έχουν στρατηγικά συμφέροντα σε γειτονικές χώρες μη μέλη, με τις οποίες έχουν σχέση με ιστορικούς, πολιτιστικούς και γλωσσικούς δεσμούς. Ωστόσο, στις σημερινές μορφές τους, οι Πρωτοβουλίες B9 και 3SI βελτιώνουν μόνο οριακά την σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη.

Άρθρα,
Behnam Ben Taleblu και Merve Tahiroglu

Ένας επανακαθορισμός της αμερικανικής σχέσης με οποιαδήποτε κουρδική πολιτεία θα σημαίνει μια επανακαθορισμένη σχέση των ΗΠΑ με το Ιράν, το Ιράκ, την Συρία και την Τουρκία: Με άλλα λόγια, με ολόκληρη την περιοχή.

Άρθρα,
Toby Matthiesen

Στη νέα Μέση Ανατολή, τα περιφερειακά μπλοκ ισχύος αναδύονται με βάση παλαιότερα ρήγματα. Καθώς ο Μωχάμεντ Μπιν Σαλμάν έχει εδραιώσει την εξουσία του στο σαουδαραβικό βασίλειο, εμφανίζεται ένας νέος άξονας, ένας άξονας που πηγαίνει από την Ουάσινγκτον στο Τελ Αβίβ, το Ριάντ και το Αμπού Ντάμπι και σκοπεύει να αντιμετωπίσει το Ιράν και τους συμμάχους του.

Άρθρα,
Bilal Y. Saab

Πολύ λίγοι θέλουν να πάρουν την δουλειά του πρωθυπουργού στον Λίβανο, εξαιτίας του φόβου ότι θα αντιμετωπίσουν την Ουάσινγκτον και το Ριάντ μεταξύ άλλων προβλημάτων και δύσκολων ισορροπιών.

Άρθρα,
Hans Kundnani

Το ίδιο το όνομα του AfD ήταν μια απάντηση στην συχνή δήλωση της Merkel ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση» στην προσέγγισή της στην κρίση του ευρώ. Με άλλα λόγια, είτε είναι είτε δεν είναι το ίδιο το AfD αντιδημοκρατικό, η εμφάνισή του είναι συνέπεια της μείωσης των δημοκρατικών επιλογών που συνέβη στην Γερμανία την τελευταία δεκαετία.

Syndicate content