Δελτίο Τύπου: Foreign Affairs, The Hellenic Edition | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Δελτίο Τύπου: Foreign Affairs, The Hellenic Edition

Περίληψη: 

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία η ελληνική έκδοσή του Foreign Affairs (Foreign Affairs, The Hellenic Edition), ενώ παράλληλα υπάρχει και στο διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.foreignaffairs.gr

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία η ελληνική έκδοσή του Foreign Affairs (Foreign Affairs, The Hellenic Edition), ενώ παράλληλα υπάρχει και στο διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.foreignaffairs.gr

Η ελληνική έκδοση, εκτός από μεταφρασμένα άρθρα και αναλύσεις από το «μητρικό» Foreign Affairs δημοσιεύει και πρωτότυπο υλικό από ειδικούς σε θέματα οικονομίας, διεθνούς πολιτικής, διεθνούς ασφάλειας, μετανάστευσης και επί άλλων κρίσιμων ζητημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η ΕΕ και ο κόσμος.

Στο πρώτο τεύχος, μεταξύ άλλων γράφουν ο καθηγητής και πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, σχετικά με το πώς η Ελλάδα έφτασε σε αυτή την οικονομική κατάσταση και πώς μπορεί να ξεφύγει από το τέλμα. Ο, επίσης καθηγητής και πρώην υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, για το «βέρτιγκο» της ελληνικής πολιτικής και τα μέτρα που πρέπει από εδώ και στο εξής να ληφθούν. Ο καθηγητής και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονία, Ηλίας Ι. Κουσκουβέλης, αναλύει τις προκλήσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής εν μέσω κρίσης. Ο Δρ. Θεόδωρος Τσακίρης αναλύει την ενεργειακή σκακιέρα της νοτιοανατολικής Μεσογείου, το τρίγωνο Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας και τις ευρωπαϊκές προοπτικές των ΑΟΖ στην περιοχή μας.

Επίσης, φιλοξενούνται αναλύσεις για το ευρώ, τους οίκους αξιολόγησης και τις ευθύνες της ΕΕ για την κρίση, τις εξελίξεις στο παλαιστινιακό, την δυσοίωνη κατάσταση στην Ουκρανία, τα δημογραφικά προβλήματα της Ρωσίας και την λιτότητα που ίσως πρέπει να εφαρμόσει η Ουάσινγκτον σχετικά με την εξωτερική πολιτική της.

Το Foreign Affairs, The Hellenic Edition θα κυκλοφορεί σε μηνιαία βάση και θα φιλοξενεί αναλύσεις και αρθρογραφία με αδέσμευτο τρόπο, όπως κάνει και το Foreign Affairs στην 90χρονη ιστορία του. Στόχος του είναι να αποτελέσει ένα κορυφαίο φόρουμ διαλόγου για τα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής αλλά και για τα σημαντικά διεθνή θέματα γενικότερα.