Διεθνής Πολιτική | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Διεθνής Πολιτική

Φίλτρο:
Άρθρα,
Angela Stent

Η τρέχουσα κρίση αφορά τελικά στον επανασχεδιασμό του μεταψυχροπολεμικού χάρτη από την Ρωσία και την επιδίωξή της να επαναβεβαιώσει την επιρροή της στη μισή Ευρώπη, με βάση τον ισχυρισμό ότι εγγυάται την δική της ασφάλεια.

Άρθρα,
Emma Ashford

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ακολουθήσει μια εξωτερική πολιτική που είναι ασαφής σε βασικά ζητήματα. Ταλαντεύεται ανάμεσα σε υπαινιγμούς ότι η εξωτερική πολιτική δεν είναι τόσο σημαντική και σε ζωηρές δηλώσεις ότι η παγκόσμια ηγεσία των ΗΠΑ επέστρεψε.

Άρθρα,
Mona Yacoubian

Τα κράτη της Μέσης Ανατολής δεν έχουν επιλογή παρά να ζήσουν με τον Σύρο δικτάτορα. Αλλά οι Δυτικές χώρες πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να καταστήσουν υπόλογους τα πρωτοπαλίκαρά του, να προστατεύσουν τους Σύρους πρόσφυγες από εξαναγκαστικούς επαναπατρισμούς, και να ανακουφίσουν τα ανθρωπιστικά βάσανα των Σύρων.

Άρθρα,
Δημήτρης Αναγνωστόπουλος

Για την Κίνα, η σταδιακή μετατροπή της σε πλανητική δύναμη, είναι ο καρπός μιας μακρόχρονης διαδικασίας, η οποία βρίσκεται ήδη εν εξελίξει. Όσο η διαδικασία αυτή εξελίσσεται βαθμιαία και σταθερά, η Κίνα αφήνει όλες τις ευνοϊκές συνθήκες να ωριμάσουν, και, με την πάροδο του χρόνου, να διαβρώσουν το δυναμικό των Ηνωμένων Πολιτειών που αποτελούν την κύρια δύναμη αποτροπής και ανάσχεσης.

Άρθρα,
Alexander Vindman και Dominic Cruz Bustillos

Μια μεγάλη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία θα ήταν καταστροφή. Είναι ένα αποτέλεσμα που κανείς δεν θα πρέπει να επιθυμεί. Αλλά τώρα είναι μια πιθανότητα για την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να προετοιμαστούν.

Άρθρα,
Richard Fontaine

Η απουσία ενός σαφούς στόχου για την αυτοαποκαλούμενη κορυφαία προτεραιότητα της Ουάσινγκτον αποτελεί εμπόδιο για την κυβέρνηση Μπάιντεν˙ ένα εμπόδιο το οποίο πρέπει να εργαστεί επειγόντως για να αντιμετωπίσει.

Άρθρα,
Francis J. Gavin και Alina Polyakova

Κάθε ευρωπαϊκή προσπάθεια πρέπει να καθορίσει τις προτεραιότητες, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης ενός δύσκολου ερωτήματος που αποφεύγουν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι: Για ποιο πράγμα είναι διατεθειμένοι να πολεμήσουν και να πεθάνουν;

Άρθρα,
Nargis Kassenova

Οι διαδηλώσεις στο Καζακστάν δεν ήταν προπέτασμα καπνού για μια απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά μάλλον αντανάκλαση της απογοήτευσης που αισθάνονται οι Καζάκοι για την διευρυνόμενη ανισότητα, την εδραιωμένη διαφθορά των ελίτ, και ένα «πετρωμένο» πολιτικό σύστημα. Ο νυν πρόεδρος, Tokayev, φαίνεται ότι γνωρίζει αυτά τα παράπονα και έχει ήδη κινηθεί για να τα αντιμετωπίσει.

Άρθρα,
Michael Kimmage

Σήμερα, η συμμαχία είναι ένα χαλαρό και πλατύ τέρας 30 χωρών, που περιλαμβάνει την Βόρεια Αμερική, την Δυτική Ευρώπη, τις χώρες της Βαλτικής, και την Τουρκία. Το τεράστιο μέγεθος της συμμαχίας και το θολό της αποστολής της κινδυνεύουν να εμπλέξουν το ΝΑΤΟ σε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό πόλεμο.

Άρθρα,
Nathalie Tocci

Η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2021 διαπίστωσε ότι το 90% των πολιτών της ΕΕ υποστήριξαν τη μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου για να αποκτήσει η ήπειρος ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το 2050. Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι ιδιαίτερα οι νέοι Ευρωπαίοι ενδιαφέρονται περισσότερο για την κλιματική αλλαγή από οποιοδήποτε άλλο πολιτικό ζήτημα.

Syndicate content