Ταυτότητα του FA | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Ταυτότητα του FA

Από την έκδοσή του το 1922, το Foreign Affairs αποτέλεσε το κορυφαίο φόρουμ για σοβαρή συζήτηση σχετικά με την αμερικανική εξωτερική πολιτική και τις παγκόσμιες υποθέσεις. Εκδίδεται από το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων (Council of Foreign Relations, CFR), έναν μη κερδοσκοπικό, μη κομματικό οργανισμό που λειτουργεί στη βάση συγκεκριμένων μελών, και που αφιερώθηκε στην βελτίωση της κατανόησης της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και των διεθνών υποθέσεων μέσω της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Το πρώτο τεύχος του περιοδικού ξεκινούσε με μια δήλωση που περιέγραφε το εκδοτικό όραμα το οποίο έμεινε απαράλλαχτο έκτοτε:

«Τα άρθρα στο Foreign Affairs θα αντιμετωπίζουν τα επίκαιρα ερωτήματα διεθνούς ενδιαφέροντος. Θα καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος θεμάτων, όχι μόνο πολιτικής αλλά και ιστορίας και οικονομίας και θα συνοδεύονται, όταν αυτό είναι επιθυμητό, από χάρτες και διαγράμματα. Τεχνικά άρθρα θα αφήνονται για πιο εξειδικευμένα περιοδικά. Θα υπάρξουν πολλοί ξένοι αρθρογράφοι αλλά δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστεί ότι η προτεραιότητα είναι το συμφέρον και το κέρδος του Αμερικανού αναγνώστη.

Στην εξυπηρέτηση των ιδανικών του το Foreign Affairs δεν πρόκειται να αφιερώσει τον εαυτό του στην υποστήριξη κανενός σκοπού, όσο κι αν αξίζει. Όπως και το Council of Foreign Relations από το οποίο πηγάζει, θα ανεχθεί όλες τις διαφορετικές απόψεις. Τα άρθρα του δεν πρόκειται να παρουσιάσουν κανένα πλαίσιο πεποιθήσεων. Αυτό που θα ζητηθεί από την αρθρογραφία είναι να είναι αξιόλογη και πληροφορημένη, να αντιπροσωπεύει έντιμες απόψεις, εκφρασμένες σοβαρά και με πειθώ.

Δεν περιμένουμε ότι οι αναγνώστες αυτής της Επιθεώρησης θα συμφωνούν με όλα τα αναγνώσματα που θα βρίσκουν εδώ, καθώς κάποιοι αρθρογράφοι θα διαφωνούν κάθετα με κάποιους άλλους. Αυτό που πρέπει να συγκρατήσουμε είναι ότι ενώ θα διατηρεί απόσταση από ιδιοτροπίες, το Foreign Affairs μπορεί να κάνει περισσότερα προκειμένου να οδηγήσει την αμερικανική κοινή γνώμη φιλοξενώντας διαφορετικές ιδέες παρά υιοθετώντας μια σχολή σκέψης. Το Foreign Affairs δεν θα αναλαμβάνει την ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται σε οποιοδήποτε άρθρο, υπογεγραμμένο ή μη, το οποίο θα δημοσιεύεται στις σελίδες του. Η ευθύνη που αναλαμβάνει είναι να δίνει την ευκαιρία να εμφανίζονται αυτά τα άρθρα στις σελίδες του».

Το Foreign Affairs The Hellenic Edition βρίσκεται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας 91, (114 74, ΑΘΗΝΑ).

Η τηλεφωνική γραμμή είναι (+30) 213 0 255 870

και το φαξ απαντά στο (+30) 213 0 255 867

Η επικοινωνία μπορεί να γίνεται τις ώρες γραφείου.