Ευρώπη | Foreign Affairs - Hellenic Edition

Ευρώπη

Φίλτρο:
Άρθρα,
Martin A. Schain

Το «σύστημα» δεν έχει ανατραπεί. Αν και τα καθιερωμένα πολιτικά κόμματα μπορεί να είναι πεσμένα, δεν είναι σε καμία περίπτωση εκτός. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Macron θα κερδίσει την προεδρία στις 7 Μαΐου, αλλά δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει χωρίς πρωθυπουργό υποστηριζόμενο από μια λειτουργική πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

Άρθρα,
Jakub Grygiel

Σε μια Ευρώπη με ανανεωμένα έθνη-κράτη, οι χώρες θα συνεχίσουν να σχηματίζουν συμμαχίες με βάση τα κοινά συμφέροντα και τις ανησυχίες για την ασφάλεια. Αναγνωρίζοντας την αδυναμία της ΕΕ, ορισμένα κράτη το έχουν ήδη πράξει.

Άρθρα,
Elisabeth Braw

Η στράτευση όχι μόνο κρατά τους νέους άνδρες και γυναίκες έξω από την ανεργία, αλλά παρέχει επίσης μια δεύτερη εκπαιδευτική ευκαιρία μέσω της επαγγελματικής κατάρτισης σε ειδικότητες θέσεων εργασίας υψηλής αξίας στην αγορά εργασίας.

Άρθρα,
Alexander Saeedy

«Όταν οι κυβερνήσεις χάνουν τα φορολογικά έσοδα, οι απλοί πολίτες πληρώνουν το τίμημα: Τα σχολεία και τα νοσοκομεία χάνουν χρηματοδότηση και ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες κόβονται. Την ίδια στιγμή, η αύξηση των κερδών, ως αποτέλεσμα χαμηλότερης εταιρικής φορολογίας ωφελεί τους πλούσιους μετόχους των εταιρειών, μόνο αυξάνοντας περαιτέρω το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών».

Άρθρα,
Dalibor Rohac

Το να συγκρίνει κάποιος τον Orban με τον Πούτιν μπορεί κάποτε να ήταν υπερβολή. Αλλά όταν το Fidesz φαίνεται αποφασισμένο να διώξει ένα υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό ίδρυμα από την χώρα εξαιτίας των πολιτικών απόψεων του χρηματοδότη του, δεν είναι πλέον υπερβολή.

Άρθρα,
Anton Shekhovtsov και Andreas Umland

Αντίθετα από την εποχή που το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας της Αυστρίας, FPÖ, εισήλθε στην κυβέρνηση το 1983 και το 2000, σήμερα το κόμμα δεν είναι απλώς ένα από τα πιο δημοφιλή, είναι το πιο δημοφιλές κόμμα στην Αυστρία.

Άρθρα,
Tej Parikh

Όταν το βλέπει κανείς εκ των υστέρων, οι Βρυξέλλες θα έπρεπε να είχαν καθυστερήσει, ή τουλάχιστον, κλιμακώσει την ένταξη της Ανατολικής Ευρώπης στον πυλώνα της ελεύθερης μετακίνησης εντός της ΕΕ, τουλάχιστον μέχρι οι μισθοί, οι οικονομικές ευκαιρίες, και η διακυβέρνηση στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη να έρθουν στο ίδιο επίπεδο με αυτά της Δυτικής Ευρώπης.

Άρθρα,
Mohamed Soliman

Η Αίγυπτος είναι ήδη ο μεγαλύτερος εισαγωγέας όπλων μεταξύ των αναπτυσσομένων χωρών σε παγκόσμιο επίπεδο, και οι επικριτές του Σίσι λένε ότι ο υπερεξοπλισμός είναι περισσότερο για τον εκφοβισμό των εγχώριων αντιπάλων του στρατού από όσο για τους πρόσφυγες και την τρομοκρατία.

Άρθρα,
Matthias Matthijs

Το όνειρο των υποστηρικτών του Brexit περί ενός Ηνωμένου Βασιλείου το οποίο διεκδικεί την θέση που του αρμόζει ως ηγέτης της Κοινοπολιτείας ή των αγγλόφωνων χωρών (αυτό που οι αξιωματούχοι του νέου Υπουργείου Διεθνών Εμπορίου της χώρας αποκαλούν, χωρίς ίχνος ειρωνείας, «Αυτοκρατορία 2.0») είναι απατηλό, για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία ζήτηση για κάτι τέτοιο.

Άρθρα,
Doug Bandow

Η αυξανόμενη ανησυχία ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να καταλήξει να μείνει μόνη της απέναντι στην Ρωσία, έχει οδηγήσει στην προηγουμένως ακατονόμαστη ιδέα της ανάπτυξης μιας πανευρωπαϊκής πυρηνικής αποτροπής.

Syndicate content