Ευρώπη | Foreign Affairs - Hellenic Edition

Ευρώπη

Φίλτρο:
Άρθρα,
Vasile Rotaru και Andreas Umland

Η παρουσία της Πολωνίας και της Ρουμανίας τόσο στην Πρωτοβουλία B9 όσο και στην 3SI καθιστά ασφαλέστερα τα ανατολικά σύνορα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Και οι δύο χώρες έχουν στρατηγικά συμφέροντα σε γειτονικές χώρες μη μέλη, με τις οποίες έχουν σχέση με ιστορικούς, πολιτιστικούς και γλωσσικούς δεσμούς. Ωστόσο, στις σημερινές μορφές τους, οι Πρωτοβουλίες B9 και 3SI βελτιώνουν μόνο οριακά την σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη.

Άρθρα,
Hans Kundnani

Το ίδιο το όνομα του AfD ήταν μια απάντηση στην συχνή δήλωση της Merkel ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση» στην προσέγγισή της στην κρίση του ευρώ. Με άλλα λόγια, είτε είναι είτε δεν είναι το ίδιο το AfD αντιδημοκρατικό, η εμφάνισή του είναι συνέπεια της μείωσης των δημοκρατικών επιλογών που συνέβη στην Γερμανία την τελευταία δεκαετία.

Άρθρα,
George Hawley

Οι ευρωπαϊκές ακροδεξιές ιδέες βρίσκουν ένα δεκτικό κοινό στις Ηνωμένες Πολιτείες για πολλούς λόγους. Ο πρώτος είναι η φθίνουσα νομιμοποίηση του συντηρητισμού της κύριας τάσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, που οδήγησε σε αναζήτηση δεξιών εναλλακτικών ως προς αυτό που θεωρείται ολοένα και περισσότερο ως απολιθωμένη και αναχρονιστική ιδεολογία.

Άρθρα,
Jonathan Schneer

Τόσες πολλές δολιότητες και προδοσίες δεν θα μπορούσαν παρά να οδηγήσουν σε προβλήματα. Και πράγματι έτσι έκαναν, όπως μαρτυρούν εκατό χρόνια ιστορίας της Μέσης Ανατολής.

Άρθρα,
R. Joseph Huddleston

Η Μαδρίτη πρέπει να προσπαθήσει να αποφύγει να δημιουργήσει την αντίληψη ότι η εξ ορισμού απάντησή της σε μια δημοκρατική έκφραση που δεν της αρέσει (αντισυνταγματική ή μη) είναι να ανασταλεί η τοπική κυβέρνηση, να αγνοηθεί η δημόσια βούληση και να επιβληθεί πιο απομακρυσμένη εξουσία.

Άρθρα,
Elisabeth Braw

Σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η Πολωνία δεν μείωσε τις αμυντικές δαπάνες κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1990, και τα τελευταία χρόνια, έχει ενισχύσει το παιχνίδι της. Επιπλέον, η Πολωνία διαθέτει έναν μεγάλο, ικανό στρατό.

Άρθρα,
Rajan Menon και William Ruger

Εκείνοι που ζητούν την αποστολή θανατηφόρων όπλων στην Ουκρανία ισχυρίζονται ότι τα αμερικανικά όπλα θα ενισχύσουν το Κίεβο και θα αναγκάσουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να διαπραγματευτεί μια δίκαιη πολιτική διευθέτηση που θα τελειώσει τον πόλεμο στην περιοχή Ντόνμπας της Ουκρανίας. Κάνουν λάθος.

Άρθρα,
Omar G. Encarnación

Η αρχική διένεξη με τη Μαδρίτη αφορούσε την επιθυμία της Καταλονίας να έχει μεγαλύτερο λόγο στα οικονομικά της, αλλά όλοι συμφωνούν ότι η αντιμετώπιση αυτού του θέματος δεν θα θέσει τέρμα στην κρίση. Εκείνο που είναι σαφές, ωστόσο, είναι ότι το όνειρο της καταλανικής ανεξαρτησίας είναι, τουλάχιστον προς το παρόν, σε παύση επ’ αόριστον.

Άρθρα,
Franz-Stefan Gady

Τις επόμενες εβδομάδες, το OVP θα αρχίσει διαπραγματεύσεις για να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού. Παρόλο που μια μικρή πλειοψηφία ψηφοφόρων υποστηρίζει έναν συνασπισμό OVP-FPO, το SPO, υπό νέα ηγεσία, θα μπορούσε για άλλη μια φορά να συνεργαστεί με το OVP.

Άρθρα,
Jonathan Gorvett

Για πολλούς υποστηρικτές του κυβερνώντος PiS, η υποβάθμιση της εθνικής αφήγησης της Πολωνίας αποτελεί ακόμη ένα σημάδι της υποταγής της Πολωνίας σε μια ξένη, παγκοσμιοποιημένη ατζέντα υπό τις προηγούμενες φιλελεύθερες κυβερνήσεις του φιλελεύθερου κόμματος ΡΟ που βρίσκεται τώρα στην αντιπολίτευση.

Syndicate content