Άρθρα | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Άρθρα

Φίλτρο:
Άρθρα,
Daniel H. Nexon και Jeffrey A. Stacey

Η μοίρα του συστήματος ασφαλείας των ΗΠΑ θα μορφοποιηθεί τόσο ανάλογα με το πώς οι σύμμαχοι των ΗΠΑ θα ανταποκρίνονται στην διοίκηση Μπάιντεν όσο και με το πώς θα συμπεριφέρεται η ίδια η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Άρθρα,
Josh Michaud και Jen Kates

Με ελλείψεις που ενδέχεται να παραμείνουν σε μεγάλο μέρος του κόσμου για τουλάχιστον έναν χρόνο και προκλήσεις στην διανομή των εμβολίων που αναμένεται να επιβραδύνουν τις προσπάθειες ανοσοποίησης αρκετά, ο κόσμος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος ότι η COVID-19 θα παραμείνει για κάποιο χρονικό διάστημα.

Άρθρα,
Justin E. H. Smith

Στην εποχή του εσωστρεφούς εθνικού λαϊκισμού, η διεθνής αλληλεγγύη σε θέματα αξιών φαίνεται ξεπερασμένη, και είναι ευκολότερο να αποφευχθεί όταν αυτή η επιλογή προσφέρει ένα φτηνό λούστρο ενάρετης πολυπολιτισμικότητας. Και έτσι η Γαλλία μένει ως επί το πλείστον μόνη της.

Άρθρα,
Sophie Richardson

Η διοίκηση Μπάιντεν έχει ένα τεράστιο καθήκον μπροστά της, αλλά πρέπει να ξεκινήσει κάνοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα προτεραιότητα στην πολιτική της για την Κίνα, να αναβιώσει τις συμμαχίες της, και να ενισχύσει τους θεσμούς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Άρθρα,
Γαβριήλ Χαρίτος

Για το Ιράν, το 2020 άρχισε με την δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί, επικεφαλής της στρατιωτικής παρουσίας της χώρας του στην Συρία -και τελειώνει με την δολοφονία του Μοχσέν Φαχριζαντέ, ιθύνοντα νου του αμφιλεγόμενου ιρανικού πυρηνικού προγράμματος. Τα δύο αυτά γεγονότα, σε συνάρτηση με τα αλλεπάλληλα πλήγματα που δέχθηκε σε στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο καθ’ όλη την διάρκεια της διακυβέρνησης Τραμπ, δεν κατάφεραν να αποσταθεροποιήσουν το ισλαμικό καθεστώς της Τεχεράνης. Δεν είναι καθόλου σίγουρο εάν τελικά το Ιράν κατατάσσεται στην πλευρά των «χαμένων» της φετινής χρονιάς –ένα γεγονός που ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, θα κληθεί σύντομα να αξιολογήσει ώστε να λάβει αποφάσεις.

Άρθρα,
Hassan Sheikh Mohamud

Ούτε η Αιθιοπία ούτε η Σομαλία είναι έτοιμες για βαθύτερη μεταξύ τους εναρμόνιση. Η Αιθιοπία διολισθαίνει προς την αστάθεια και είναι απασχολημένη τόσο με εσωτερικές εθνοτικές συγκρούσεις όσο και με συνοριακές διαφορές με την Σομαλία και την Ερυθραία. Η Σομαλία, από την πλευρά της, είναι πολύ κατακερματισμένη πολιτικά, πολύ εύθραυστη, και απειλείται πολύ από εξτρεμιστές.

Άρθρα,
Steven Herz, Brendan Guy, και Jake Schmidt

Αν δεν ελεγχθεί, η κλιματική αλλαγή θα προκαλέσει ανείπωτες βλάβες και δυσκολίες σε ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, θα καταστρέψει οικονομίες και θα απειλήσει την βιωσιμότητα χωρών.

Άρθρα,
Βασίλης Πετρόπουλος

Το άνοιγμα Σουβάλκι μπορεί να αποβεί μοιραίο για το ΝΑΤΟ εάν ο έλεγχός του περάσει στην Ρωσία. Η καθοριστική σημασία του οφείλεται στο γεγονός ότι το ΝΑΤΟ δεν δύναται να κρατήσει τις Βαλτικές χώρες βασιζόμενη στα στρατεύματα που διατηρεί σήμερα στα εδάφη τους.

Άρθρα,
Kori Schake, Jim Mattis, Jim Ellis, και Joe Felter

Τον Ιανουάριο, όταν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η εθνική του ομάδα ασφαλείας αρχίζουν να επανεκτιμούν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, ελπίζουμε ότι θα αναθεωρήσουν γρήγορα την στρατηγική εθνικής ασφάλειας για να εξαλείψουν το «Πρώτα η Αμερική» από το περιεχόμενό της.

Άρθρα,
Michael C. Horowitz, Joshua A. Schwartz, και Matthew Fuhrmann

Τα drones έχουν διαδοθεί σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό από την Κίνα από όσο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και η ετεροβαρύτητα αυτού του μοτίβου είχε συνέπειες. Οι αμερικανικοί περιορισμοί στις εξαγωγές drones δεν εμπόδισαν την διάδοση των όπλων. Αντίθετα, άφησαν τους δημοκρατικούς συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών σε μειονεκτική θέση.

Syndicate content