Άρθρα | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Άρθρα

Φίλτρο:
Άρθρα,
Michael Knights

Το Ιράκ ίσως να φαίνεται ήρεμο, αλλά τα φαινόμενα απατούν. Η χώρα εισέρχεται σε μια μοναδικά επικίνδυνη περίοδο: οι σύμμαχοι του Ιράν έχουν αποκτήσει πρωτοφανή έλεγχο του κοινοβουλίου, της δικαιοσύνης, και της εκτελεστικής εξουσίας του Ιράκ, και χειραγωγούν ταχύτατα το πολιτικό σύστημα προς όφελός τους και λεηλατούν το κράτος από τους πόρους του.

Άρθρα,
Comfort Ero και Richard Atwood

Η εμπλοκή μιας ολοένα μεγαλύτερης σειράς εξωτερικών δρώντων -όχι μόνο μεγάλων δυνάμεων αλλά και των λεγόμενων μεσαίων δυνάμεων όπως το Ιράν, η Τουρκία, και οι μοναρχίες του Κόλπου- έχει τροφοδοτήσει και παρατείνει αυτό το τελευταίο κύμα πολέμων στη Μέση Ανατολή, καθώς οι περιφερειακές δυνάμεις ανταγωνίζονται για επιρροή.

Άρθρα,
Andriy Zagorodnyuk

Η Ευρώπη δεν θα είναι ποτέ ασφαλής από την Ρωσία μέχρι να μπορέσει να σταματήσει στρατιωτικά τις επιθέσεις της Μόσχας. Και κανένα κράτος δεν είναι πιο κατάλληλο για να το κάνει αυτό από την Ουκρανία.

Άρθρα,
Sarah Yager

Οι αμερικανικές πωλήσεις όπλων και η βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας ανήλθαν σε πάνω από 47 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως τα τελευταία τρία χρόνια, και ο αριθμός αυτός είναι πιθανό να αυξηθεί. Ο εξοπλισμός του κόσμου είναι εγγενώς ριψοκίνδυνος, αλλά το να γίνεται χωρίς βαθιά γνώση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες που λαμβάνουν όπλα είναι απερίσκεπτο.

Άρθρα,
Bill Drexel και Hannah Kelley

Όπως και στον Ψυχρό Πόλεμο, η κούρσα των όπλων και ο τεχνολογικός ανταγωνισμός μπορεί να προσελκύουν μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά οι κίνδυνοι για την ασφάλεια είναι εξίσου άξιοι ανησυχίας, ιδίως σε αυταρχικά κράτη.

Άρθρα,
Soner Cagaptay

Η εκλογική νίκη του Ερντογάν σημαίνει ότι θα συνεχίσει να ευνοεί τη Μόσχα διεθνώς, διατηρώντας ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς με την Ρωσία και παρέχοντας στον Πούτιν και στους ολιγάρχες του ζωτικούς τρόπους για να παρακάμψουν τις κυρώσεις.

Άρθρα,
Andrew F. Krepinevich, Jr.

Η Κίνα και το Πακιστάν έχουν μακρά και στενή σχέση, η οποία εν μέρει βασίζεται στην αμοιβαία αντίληψή τους για την Ινδία ως αντίπαλο. Η Ινδία βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές τις δύο συχνά εχθρικές δυνάμεις.

Άρθρα,
Andrei Kolesnikov

Ο εναγκαλισμός του συνωμοτικού αντιαμερικανισμού από τον Πούτιν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος λόγω της αυξανόμενης αδιαφορίας του καθεστώτος του για τις παλιές κόκκινες γραμμές. Κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, τουλάχιστον, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι συνέπειες της πρόκλησης ζημιών μεταξύ τους θα ήταν απαράδεκτες.

Άρθρα,
Ali Reza Eshraghi

Η διχόνοια και η σφοδρή αντιπαλότητα χαρακτηρίζουν τις σχέσεις μεταξύ και εντός κάθε στρατοπέδου των ιρανικών ελίτ, οι οποίες επί του παρόντος δεν διαθέτουν κανένα εγχειρίδιο κανόνων, ισχυρό θεσμό, ή σημαίνοντα διαμεσολαβητή για την διαχείριση των διαφορών τους.

Άρθρα,
Emile Hokayem

Η αραβική αποκατάσταση του Άσαντ θα επιταχύνει τις επικίνδυνες τάσεις σε ολόκληρη την περιοχή. Το καθεστώς θα χρησιμοποιήσει την αραβική υποστήριξη για να επιδοτήσει την βίαιη στρατηγική του για την εδραίωση της εξουσίας. Η εξομάλυνση απειλεί επίσης την θέση των κουρδικών ομάδων στα βορειοανατολικά της Συρίας και θα μπορούσε να επιταχύνει την αποχώρηση των ΗΠΑ.

Syndicate content