Ευρώπη | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Ευρώπη

Φίλτρο:
Άρθρα,
Hal Brands

Μια στρατηγική για τον ελεύθερο κόσμο μπορεί να βοηθήσει την Ουάσιγκτον να αποτρέψει τη μετατροπή αυτού του αιώνα σε μια εποχή απολυταρχικού πλεονεκτήματος -αλλά εγείρει δηκτικά ερωτήματα σχετικά με το ποιος θα είναι μέσα, ποιος θα είναι έξω, και πώς θα πλοηγηθεί κάποιος σε έναν κόσμο που γίνεται ολοένα και πιο διαιρεμένος και, ταυτόχρονα, πεισματικά αλληλοεξαρτώμενος.

Άρθρα,
Michele Flournoy

Η Ουάσιγκτον έχει πλέον ένα βασικό μοντέλο για την ενδυνάμωση της ικανότητας των συμμάχων και των εταίρων της να αμύνονται και, ενδεχομένως, να αποτρέπει μελλοντικές συγκρούσεις. Δεν πρέπει να περιμένει έως ότου ένα άλλο πανίσχυρο έθνος απειλήσει έναν μικρότερο γείτονα του, για να ενεργήσει με βάση τα διδάγματα από αυτόν τον πόλεμο.

Άρθρα,
Dara Massicot

Η ρωσική ανώτατη διοίκηση συμπεριφέρεται σαν οι στρατιώτες της να είναι δευτερεύοντες, παίρνοντας αποφάσεις τακτικής, σαν να μπορεί απλώς να ρίχνει ανθρώπους σε κακοσχεδιασμένους στόχους μέχρι να επιτύχει. Αυτή είναι μια αυτοκαταστροφική στάση που μειώνει το ηθικό των στρατιωτών και υποβαθμίζει την αποτελεσματικότητα στη μάχη.

Άρθρα,
Kurt Bassuener και Toby Vogel

Βασιζόμενες σε μια χούφτα «εθνοκράτες», η ΕΕ και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν βάλει την περιοχή σε μια επικίνδυνη οδό, που θα μπορούσε να τελειώσει με την διάλυση της Βοσνίας και την επαναχάραξη των συνόρων σε όλη την περιοχή.

Άρθρα,
Edward Fishman και Chris Miller

Μολονότι ένα εμπάργκο από την ΕΕ θα ήταν επώδυνο για την Ρωσία, θα ήταν κάτι από το οποίο θα μπορούσε να επιβιώσει. Γι’ αυτό οι Δυτικές χώρες χρειάζονται ένα νέο παγκόσμιο πλαίσιο, τέτοιο που να μειώνει συστηματικά την τιμή του ρωσικού πετρελαίου, ενώ παράλληλα να διατηρεί την ροή του.

Άρθρα,
David Sacks

Από την οπτική γωνία του Πεκίνου, ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι απλώς μια ρεαλιστική πρώτη ιδέα του κόστους που πιθανότατα θα επωμιζόταν η Κίνα εάν κατέφευγε σε πόλεμο. Οι Κινέζοι ηγέτες θα εξετάσουν τις αποτυχίες της Ρωσίας και θα προσαρμόσουν τα επιχειρησιακά σχέδιά τους για να αποφύγουν παρόμοια λάθη.

Άρθρα,
Christoph Heusgen

Τα ρήγματα σήμερα δεν είναι εκείνα μεταξύ της Δύσης και της κομμουνιστικής Ανατολής, όπως ήταν κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Είναι μεταξύ εκείνων που τηρούν την βασισμένη σε κανόνες διεθνή τάξη πραγμάτων και εκείνων που δεν τηρούν κανένα Δίκαιο παρά μόνο το δίκαιο του ισχυρότερου.

Άρθρα,
Alexander Vindman

Εκείνοι που είναι ανήσυχοι για την κλιμάκωση με την Ρωσία πρέπει να κατανοήσουν ότι οι κίνδυνοι από μια ουκρανική νίκη είναι εξαιρετικά μεγαλοποιημένοι. Οι κίνδυνοι από μια ουκρανική ήττα είναι πολύ μεγαλύτεροι και θα συνεπάγονταν μια μη αναστρέψιμη ζημιά στην φιλελεύθερη τάξη πραγμάτων, στο διεθνές δίκαιο, στους κανόνες ασφαλείας, και στην παγκόσμια σταθερότητα.

Άρθρα,
Margarita Konaev και Polina Beliakova

Το νέο επιχειρησιακό περιβάλλον στη Ντονμπάς υποχρεώνει τόσο την Ρωσία όσο και την Ουκρανία να προσαρμόσουν τις στρατηγικές τους, και η ισορροπία ισχύος, σε αυτή την περίπτωση, δεν ευνοεί μια γρήγορη νίκη. Ούτε είναι πιθανό ένα γρήγορο, αποφασιστικό αποτέλεσμα, όταν ληφθεί υπόψη η πολιτική.

Άρθρα,
Kimberly Marten

Για πρώτη φορά στην ιστορία, μια μεγάλη πλειοψηφία του φινλανδικού κοινού και τα περισσότερα κόμματα υποστηρίζουν τώρα την ένταξη στο ΝΑΤΟ, και η Φινλανδία είναι πιθανό να υποβάλει αίτηση για ένταξη πριν από την σύνοδο κορυφής της συμμαχίας, στις 29 Ιουνίου στη Μαδρίτη. Μια ένταξη στο ΝΑΤΟ θα έδινε στην Φινλανδία την εγγύηση συλλογικής ασφαλείας της πιο ισχυρής στρατιωτικής συμμαχίας του κόσμου, που υποστηρίζεται από τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ.

Syndicate content