Ευρώπη | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Ευρώπη

Φίλτρο:
Άρθρα,
Elettra Ardissino και Erik Jones

Δεν είναι η Μελόνι που αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την σταθερότητα της Ιταλίας και την θέση της στη Δύση. Είναι οι πιθανοί σύμμαχοι της στον συνασπισμό, ιδιαίτερα η φιλική στην Ρωσία, Λέγκα, και ο συχνά ταραχοποιός ηγέτης της, Ματέο Σαλβίνι.

Άρθρα,
Ivo H. Daalder και James M. Lindsay

Οι Ευρωπαίοι, ίσως ακόμη περισσότερο από τους Αμερικανούς, κατανοούν ότι το τίμημα της ελευθερίας είναι υψηλό - και ότι οι Ουκρανοί φέρουν πολύ μεγαλύτερο κόστος από όσο φέρουν οι ίδιοι. Το σοκ που προκλήθηκε από τον πρώτο μεγάλο χερσαίο πόλεμο στην Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είναι πραγματικό και διαρκές —όπως και η αποφασιστικότητα να διασφαλιστεί ότι η Ρωσία θα αποτύχει.

Άρθρα,
Liana Fix και Michael Kimmage

Ο Ρώσος πρόεδρος βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με ένα σύνολο σκληρών επιλογών. Μπορεί να κρατήσει περιορισμένη την στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας, διατηρώντας τα τρέχοντα επίπεδα στρατευμάτων και συνεχίζοντας να μονώνει την ρωσική κοινωνία, ή μπορεί να διατάξει μια μαζική επιστράτευση. Και οι δύο επιλογές αποτελούν σοβαρή απειλή για τη νομιμοποίηση του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Άρθρα,
Philip Murphy

Για την βασίλισσα, η Κοινοπολιτεία έγινε σταδιακά μια καθοριστική αποστολή, ένας τρόπος ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να επαναβεβαιώσει την επιρροή και την ηγεσία του ενόψει της αποαποικιοποίησης και της μειωμένης στρατιωτικής και οικονομικής ισχύος.

Άρθρα,
Susi Dennison

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν απλώς τα συμπτώματα της δύσκολης ενεργειακής θέσης τους και αγνοούν τις αιτίες. Μόνο μέσω συντονισμένης εξωτερικής πολιτικής κι όχι με κατακερματισμένες μεμονωμένες εθνικές απαντήσεις, μπορεί η Ευρώπη να βαδίσει τον δρόμο προς την ενεργειακή ασφάλεια. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να δράσουν γρήγορα για να αποτρέψουν τις πιο σκοτεινές συνέπειες του ερχόμενου χειμώνα.

Άρθρα,
Harris Mylonas και Scott Radnitz

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αξιοσημείωτη ενίσχυση της ρητορικής σχετικά με εξωτερικά υποστηριζόμενους εσωτερικούς εχθρούς σε όλο τον κόσμο. Αυτή η άνοδος σχετίζεται με πολλούς συγκλίνοντες παράγοντες: αυξανόμενη γεωπολιτική αστάθεια, εξάπλωση του εθνικισμού, η εκλογική επιτυχία λαϊκιστικών και εθνικιστικών , αλλά και η ευρεία χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Όσο αυτές οι τάσεις επιμένουν, η εστίαση της προσοχής σε εξωτερικά υποστηριζόμενους «εσωτερικούς εχθρούς» θα εντείνεται.

Δοκίμια,
Alexander Cooley και Daniel H. Nexon

Η διεθνής τάξη ευνοεί τώρα μια ποικιλία αντιφιλελεύθερων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων αυταρχικών κρατών, όπως η Κίνα [1], που απορρίπτουν συλλήβδην την φιλελεύθερη δημοκρατία, καθώς και αντιδραστικών λαϊκιστών και συντηρητικών αυταρχικών που τοποθετούνται ως προστάτες των αποκαλούμενων παραδοσιακών αξιών και της εθνικής κουλτούρας, καθώς σταδιακά ανατρέπουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου.

Άρθρα,
Lauren Kahn

Επειδή η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Ουκρανία είναι εύκολη στην λειτουργία, η χώρα μπορεί να αξιοποιήσει στρατιώτες με λίγη εκπαίδευση και ακόμη και απλούς πολίτες για να κερδίσει στο πεδίο της μάχης. Με αυτόν τον τρόπο, έχει επισημάνει μια ευρύτερη τάση στον πόλεμο: τον εκδημοκρατισμό της στρατιωτικής ισχύος.

Δοκίμια,
Γεώργιος Κουκουδάκης

Η ύπαρξη κοινής αντίληψης απειλών μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ αποτέλεσε πάντοτε μια βασική κινητήρια δύναμη για εμβάθυνση της διαδικασίας πολιτικής ενοποίησης μεταξύ τους. Ίσως αυτή την φορά, ύστερα από 70 χρόνια, η ΕΕ να καταφέρει και μια μορφή στρατιωτικής ενοποίησης ικανής να υπερασπίσει τα συμφέροντα της και την ασφάλεια των πολιτών της.

Άρθρα,
Max Bergmann

Οι πολιτικοί ηγέτες των ΗΠΑ και οι κορυφαίοι αξιωματούχοι μπορεί να πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σαφές ότι θέλουν η Ευρώπη να κάνει περισσότερα για να χειριστεί την ασφάλειά της. Όμως, οι διπλωμάτες και οι αξιωματούχοι που αναπτύσσουν την πολιτική των ΗΠΑ για την Ευρώπη απολαμβάνουν την ευρωπαϊκή εξάρτηση και την επιρροή που παρέχει.

Syndicate content