Ασία | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Ασία

Φίλτρο:
Άρθρα,
Sameer Lalwani - Happymon Jacob

Δυο αντικρουόμενες απόψεις για το ίδιο θέμα. Ο καθένας εκ των συγγραφέων έχει σοβαρά επιχειρήματα. Η τελική διαμόρφωση της άποψης του αναγνώστη εναπόκειται –όπως πάντοτε, άλλωστε- στον ίδιον.

Άρθρα,
Michael Brown

Η Ταϊβάν πρέπει να επανασχεδιάσει τον τρόπο με τον οποίο οι δυνάμεις της οργανώνονται, οπλίζονται, και αναπτύσσονται, ώστε να μπορεί να αρνηθεί στην Κίνα μια γρήγορη νίκη. Ταυτόχρονα, η Ουάσιγκτον πρέπει να εξελίξει την δική της πολιτική, καθιστώντας σαφές ότι η άμεση στρατιωτική υποστήριξη είναι διαθέσιμη στην Ταϊβάν σήμερα και θα ενισχυόταν εάν επρόκειτο να πραγματοποιηθεί εισβολή.

Άρθρα,
Chad P. Bown

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 ώθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες 37 κυβερνήσεις να περιορίσουν τις εξαγωγές υψηλής τεχνολογίας στον επιτιθέμενο. Η Κίνα έχει επίσης στοχοποιηθεί, όταν οι ΗΠΑ απαγόρευσαν ορισμένες εξαγωγές τσιπ και σχετικών μηχανημάτων στην Κίνα σε μια προσπάθεια να εξουδετερώσουν την εκκολαπτόμενη βιομηχανία ημιαγωγών της.

Άρθρα,
James Millward

Πολλά από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης Ουιγούρων στην επαρχία Xinjiang έχουν απλώς μετατραπεί σε επίσημες φυλακές και οι κρατούμενοι έχουν καταδικαστεί σε μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης. Πάνω από 100.000 άλλοι κρατούμενοι έχουν μεταφερθεί από στρατόπεδα σε εργοστάσια στην Xinjiang ή αλλού στην χώρα. Ορισμένες οικογένειες Ουιγούρων στο εξωτερικό αναφέρουν ότι οι συγγενείς τους είναι πίσω στην πατρίδα τους, αλλά σε κατ' οίκον περιορισμό. Και το Πεκίνο έχει επίσης αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες Ουιγούρους της υπαίθρου να εγκαταλείψουν τα χωριά τους και να μπουν σε εργοστάσια.

Άρθρα,
Sue Mi Terry

Το πρόγραμμα όπλων μαζικής καταστροφής της Βόρειας Κορέας μεγαλώνει με ανησυχητικό ρυθμό. Η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση πριν γίνει αποσταθεροποιητική και η στρατηγική ισορροπία γείρει υπέρ της Βόρειας Κορέας, οπότε θα είναι πολύ πιο δύσκολο για την Δύση να απαντήσει.

Άρθρα,
Julio Armando Guzmán

Η Κίνα χρησιμοποιεί την οικονομική της δύναμη για να προωθήσει την ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής της, συμπεριλαμβανομένου του να πείσει τις χώρες να σταματήσουν να αναγνωρίζουν την κυριαρχία της Ταϊβάν. Και οι όροι με τους οποίους δανείζει συχνά υπονομεύουν τους δημοκρατικούς κανόνες. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο σε ένα μέρος του κόσμου όπου οι θεσμοί και οι δημοκρατικές πρακτικές είναι συχνά εύθραυστες.

Άρθρα,
Lynette H. Ong

Ο Σι προσκολλήθηκε στη μηδενική COVID όχι μόνο ως χαρακτηριστικό γνώρισμα της πολιτικής του αλλά και ως απόδειξη της ανωτερότητας του κινεζικού συστήματος. Τώρα που ολόκληρο το οικοδόμημα της εν λόγω πολιτικής έχει καταρρεύσει, είναι δύσκολο να δούμε πώς μπορεί να μαζέψει τα κομμάτια.

Δοκίμια,
Andrew F. Krepinevich, Jr.

Είναι δύσκολο να μεγαλοποιηθεί η σημασία αυτής της προσπάθειας. Με το να αναπτύξει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο που σύντομα θα ανταγωνίζεται εκείνα της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, η Κίνα δεν απομακρύνεται απλώς από το επί δεκαετίες καθεστώς της ως έλασσον πυρηνικό κράτος˙ ανατρέπει επίσης το διπολικό σύστημα πυρηνικής ισχύος. Με τρεις ανταγωνιστικές μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις, πολλά από τα χαρακτηριστικά που ενίσχυσαν την σταθερότητα στο διπολικό σύστημα θα καταστούν είτε θεωρητικά είτε πολύ λιγότερο αξιόπιστα.

Άρθρα,
Agathe Demarais

Οι εχθροί των Ηνωμένων Πολιτειών να αναζητούν οικονομικές καινοτομίες οι οποίες μειώνουν την επίδραση των οικονομικών κυρώσεων που επιβάλλουν οι ΗΠΑ. Όλο και περισσότερο, τέτοιες χώρες τις έχουν βρει με συμφωνίες ανταλλαγής νομισμάτων, εναλλακτικές λύσεις για το SWIFT, και ψηφιακά νομίσματα.

Άρθρα,
Frank Aum

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να προσφέρει στην Βόρεια Κορέα ένα πιο ολοκληρωμένο και λιγότερο διφορούμενο κλαδί ελιάς για να μετατρέψει τον φαύλο κύκλο των προκλήσεων σε έναν ενάρετο κύκλο προσαρμογής. Η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας μπορεί κάλλιστα να είναι ένας ανέφικτος στόχος, αλλά αν συμβεί, δεν θα γίνει με εξαναγκασμό.

Syndicate content