Ασία | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Ασία

Φίλτρο:
Άρθρα,
Chris Li και Eric Rosenbach

Σε μια εποχή ανανεωμένου ανταγωνισμού, οι κίνδυνοι ακούσιας κλιμάκωσης είναι υψηλότεροι από ποτέ. Καθώς οι αμερικανικές και κινεζικές δυνάμεις στον Ινδο-Ειρηνικό επιχειρούν σε όλο και πιο κοντινή απόσταση, οι στρατιωτικοί ηγέτες και από τις δύο χώρες πρέπει να δεσμευτούν να συνεργαστούν για να αναπτύξουν ένα ευέλικτο πλαίσιο για ουσιαστική, άμεση επικοινωνία προκειμένου να μετριάσουν τον κίνδυνο ενός καταστροφικού λάθους.

Άρθρα,
Ian Johnson

Επί Μέρκελ, η πολιτική απέναντι στην Κίνα έγινε υπόθεση της καγκελαρίου, ειδικά δεδομένης της οικονομικής σημασίας της διατήρησης καλών σχέσεων. Αυτό είναι απίθανο να αλλάξει δραματικά υπό μια κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών, αν και δεν θα εμπόδιζε τον νέο Υπουργό Εξωτερικών να μιλά δημοσίως για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Άρθρα,
Peter Martin

Οι προηγούμενες αναπροσαρμογές της κινεζικής εξωτερικής πολιτικής υποστηρίχθηκαν από αλλαγές στην εσωτερική πολιτική που έκαναν την χώρα πιο ελκυστική στον έξω κόσμο. Αλλά η κυβέρνηση του Σι δεν έδειξε κανένα σημάδι ότι είναι πρόθυμη να αλλάξει τις υπό την ηγεσία του πολιτικές.

Άρθρα,
Michael Beckley και Hal Brands

Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, έχει δηλώσει ότι η Κίνα επιδιώκει ένα «μέλλον όπου θα κερδίσουμε την πρωτοβουλία και θα έχουμε την κυρίαρχη θέση». Ωστόσο, αυτό το όνειρο αρχίζει να χάνεται, καθώς η ανάπτυξη επιβραδύνεται και η Κίνα αντιμετωπίζει έναν ολοένα και πιο εχθρικό κόσμο.

Άρθρα,
Victor Cha

Ο Μπάιντεν μπορεί να περιμένει μια κρίση με τη Βόρεια Κορέα και να διακινδυνεύσει μια άλλη κατάσταση κοντά στον πόλεμο, όπως εκείνη που αντιμετώπισε ο Τραμπ το 2017. Ή μπορεί να δράσει τώρα, ξαναβάζοντας την διπλωματία σε τροχιά μέσω ανθρωπιστικής βοήθειας που περιλαμβάνει αμερικανικά εμβόλια COVID-19 και επισιτιστική βοήθεια, αμφότερα τα οποία έχει ανάγκη η χώρα.

Άρθρα,
Charles Edel και David O. Shullman

Για να ανταποκριθούν στην ιδεολογική πρόκληση του Πεκίνου, οι υποστηρικτές της δημοκρατίας πρέπει να έχουν καλύτερη κατανόηση του τι επιδιώκει να επιτύχει η Κίνα εξάγοντας το πολιτικό της μοντέλο και πώς οι ενέργειές της αποδυναμώνουν την δημοκρατία παγκοσμίως. Μόνο τότε θα μπορούν να σχεδιάσουν αποτελεσματικά πολιτικές που θα αναζωογονήσουν την δημοκρατία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Άρθρα,
Cole Bunzel

Τα δύο κινήματα που διεκδικούν επιρροή στο Αφγανιστάν, η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος (ή αλλιώς ISIS), αμφότερα αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια στην προσπάθειά τους να χρησιμοποιήσουν την χώρα ως πλατφόρμα για να ενισχύσουν την δύναμή τους και να ξεκινήσουν ένα νέο κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων.

Άρθρα,
Seth G. Jones και Jude Blanchette

Παρ' όλη τη μεγαλαυχία τους, οι ηγέτες της Κίνας ανησυχούν βαθιά για την αναδυόμενη τάξη στο Αφγανιστάν, η οποία θα μπορούσε να απειλήσει την σταθερότητα της περιοχής και να επιτρέψει στην τζιχαντιστική τρομοκρατία να διαχυθεί στις ταραχώδεις δυτικές περιοχές της Κίνας, όπου φιλοξενούνται μεγάλοι μουσουλμανικοί πληθυσμοί.

Άρθρα,
Daniel Markey

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι ευκολότερο να ρυθμίσουν την σχέση τους με το Πακιστάν εάν διατηρήσουν την σχέση συναλλακτική και επικεντρωθούν σε συγκεκριμένες τρομοκρατικές απειλές.

Άρθρα,
Scott Malcomson

Ενώ οι πολιτικές δυνάμεις φαίνεται να ενισχύουν την τάση προς τον οικονομικό εθνικισμό, οι δυνάμεις της αγοράς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η αυτάρκεια καταπνίγει την καινοτομία και, κατ' επέκταση, τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Syndicate content