Ασία | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Ασία

Φίλτρο:
Άρθρα,
Happymon Jacob

Η Ινδία δεν υποστηρίζει την εισβολή της Ρωσίας, ούτε απλώς ισορροπεί μεταξύ δύο μεγάλων δυνάμεων. Αντίθετα, μια λεπτή αλλά μεγάλη μετατόπιση βρίσκεται σε εξέλιξη: η αργή αλλά αναπόφευκτη αποσύνδεση της Ινδίας από την Ρωσία.

Άρθρα,
Nicholas Eberstadt και Evan Abramsky

Η διάβρωση του εκπαιδευτικού πλεονεκτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών θα αποδυναμώσει τελικά την παγκόσμια εμβέλεια της χώρας. Με λιγότερο εργατικό δυναμικό με υψηλή μόρφωση από αυτό που θα μπορούσαν ή θα έπρεπε να έχουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διαθέτουν λιγότερο οικονομικό, πολιτικό, και στρατιωτικό βάρος για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους και να διατηρήσουν την οικονομική αρχιτεκτονική και την αρχιτεκτονική ασφάλειας που έχει καθορίσει την μεταπολεμική τάξη.

Άρθρα,
Michèle Flournoy και Michael A. Brown

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να βοηθήσουν την Ταϊβάν να εκσυγχρονίσει και να ενισχύσει τις ικανότητές αυτοάμυνας της, ενισχύοντας παράλληλα την ικανότητά της να αποτρέψει την Κίνα από την χρήση βίας εναντίον του νησιού.

Άρθρα,
Gabriel Collins και Gopal Reddy

Δεδομένης της πρωταρχικής σημασίας της χώρας για την παγκόσμια οικονομία, πιθανές προκληθείσες από το νερό διαταραχές που ξεκινούν στην Κίνα θα αντηχούν γρήγορα στις αγορές τροφίμων, ενέργειας, και υλικών σε όλο τον κόσμο και θα δημιουργούν οικονομικές και πολιτικές αναταράξεις για τα επόμενα χρόνια.

Άρθρα,
Dale C. Copeland

Υπό ορισμένες συνθήκες, οι εμπορικές σχέσεις μπορεί να χρησιμεύσουν ως κίνητρο και όχι ως αποτροπή για τον πόλεμο. Επιπλέον, η διεκδίκηση της στρατιωτικής ισχύος ή ακόμη και η απειλή αντιπαράθεσης δεν συσχετίζεται πάντα με ρήξη στις οικονομικές σχέσεις.

Άρθρα,
Ali Maisam Nazary

Η διεθνής κοινότητα αγνόησε το Αφγανιστάν κατά το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας του 1990, καθώς οι Ταλιμπάν αυθαιρετούσαν στην χώρα και φιλοξενούσαν διεθνείς τρομοκράτες όπως ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ο κόσμος δεν μπορεί να κάνει ξανά το ίδιο ακριβό λάθος.

Άρθρα,
Oriana Skylar Mastro και Derek Scissors

Στην πραγματικότητα, οι τρέχουσες τροχιές εσόδων και αμυντικών δαπανών υποδηλώνουν ότι η Κίνα θα έχει περισσότερους πόρους για να ανταγωνιστεί στρατιωτικά τις Ηνωμένες Πολιτείες τα επόμενα δέκα χρόνια από όσους είχε τα τελευταία 20.

Άρθρα,
Gregory Poling

Η κατασκευή τεχνητών νησιών από την Κίνα και η επέκταση των στρατιωτικών ικανοτήτων της στην περιοχή, σε συνδυασμό με ένα τεράστιο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα του στρατού των ΗΠΑ να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία στην περιοχή.

Άρθρα,
Ryan Hass

Με πειθαρχία και σαφήνεια ως προς τους στόχους, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ θα ήταν ίσως ακόμη σε θέση να αδράξουν την στιγμή για να συγκρατήσουν την διολίσθηση στις σχέσεις εκατέρωθεν του Στενού και να βάλουν την Ταϊβάν σε πιο σταθερή βάση.

Άρθρα,
Alexander Gabuev

Η Ρωσία μετατρέπεται σε ένα γιγάντιο ευρασιατικό Ιράν: αρκετά απομονωμένο, με μια μικρότερη και πιο καθυστερημένη τεχνολογικά οικονομία χάρη, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλη και πολύ σημαντική για να θεωρείται άσχετη. Η Κίνα θα είναι ο μεγαλύτερος εξωτερικός εταίρος της Ρωσίας, μείζων αγοραστής εξαγωγών, μείζων πηγή εισαγωγών, και μείζων διπλωματικός εταίρος.

Syndicate content