Πλανήτης | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Πλανήτης

Φίλτρο:
Άρθρα,
Isaac Kardon και Wendy Leutert

Κινεζικές εταιρείες κατέχουν και διαχειρίζονται πλέον ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο τερματικών σταθμών σε όλο τον κόσμο, και αυτά τα περιουσιακά στοιχεία είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένα υπό τον έλεγχο λίγων βασικών παικτών που υπόκεινται σε πολλαπλούς μηχανισμούς επιρροής του κομματικού κράτους.

Δοκίμια,
Δημήτριος Καλογιάννης

Ο ρόλος των UAV θα συνεχίσει να εξελίσσεται ραγδαία σε πολλές περιφέρειες της υφηλίου, όπου κυριαρχεί ένα περιβάλλον σύγκρουσης, ανοιχτής ή λανθάνουσας. Τα UAV μεταμορφώνουν και μετεξελίσσουν την διαχείριση κρίσεων και συγκρούσεων και θέτουν πρωτοφανείς επιχειρησιακές, τεχνικές και πολιτικές προκλήσεις σε όλα τα γεωπολιτικά επίπεδα.

Άρθρα,
Peter Trubowitz και Brian Burgoon

Για να ξαναχτίσουν την λαϊκή υποστήριξη στον φιλελεύθερο διεθνισμό, οι Δυτικοί ηγέτες πρέπει να επαναπροσδιορίσουν την σχέση μεταξύ εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής. Πρέπει να το κάνουν αυτό επανασυνδέοντας τις διεθνείς πολιτικές τους με αναγνωρίσιμα οφέλη στο εσωτερικό για τις εργαζόμενες οικογένειες.

Δοκίμια,
Richard N. Haass

Η πλοήγηση σε μια δεκαετία που υπόσχεται να είναι τόσο απαιτητική και επικίνδυνη όσο αυτή -μια δεκαετία που θα παρουσιάσει παλιομοδίτικους γεωπολιτικούς κινδύνους παράλληλα με τις αυξανόμενες παγκόσμιες προκλήσεις- απαιτεί μια εξωτερική πολιτική που αποφεύγει τα άκρα του να θέλει να μεταμορφώσει τον κόσμο ή να τον αγνοεί, του να θέλει να δουλεύει κατά μόνας ή με όλους. Θα απαιτήσει πολλά από τους πολιτικούς και τους διπλωμάτες…

Δοκίμια,
Kenneth S. Rogoff

Το να αποδίδεις την ευθύνη για τον πληθωρισμό κυρίως στον πόλεμο του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην Ουκρανία, στον πόλεμο του Κινέζου προέδρου, Σι Τζινπίνγκ, κατά της COVID-19, ή στις καταστροφές της εφοδιαστικής αλυσίδας μετά την πανδημία είναι λάθος.

Άρθρα,
Daniel Rosen και Sophie Lu

Τα προβλήματα μιας οικονομίας τόσο μεγάλης όσο η κινεζική δεν είναι μόνο της Κίνας. Οι μακροοικονομικές αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη θα επηρεάσουν όχι μόνο τις προσπάθειες της Κίνας για απαλλαγή από τον άνθρακα αλλά και εκείνες πολλών άλλων χωρών. Το Πεκίνο πρέπει να αλλάξει πορεία, θεσμοθετώντας μεταρρυθμίσεις ώστε η επιβράδυνσή του να μην θέσει σε κίνδυνο την ευημερία του -ή τον πλανήτη.

Άρθρα,
Josh A. Goldstein και Girish Sastry

Tα γλωσσικά μοντέλα της τεχνητής νοημοσύνης όχι μόνο θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις πεποιθήσεις των πολιτών, αλλά και να διαβρώσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στις πληροφορίες στις οποίες βασίζονται οι άνθρωποι για να σχηματίσουν κρίσεις και να λάβουν αποφάσεις.

Άρθρα,
Maria Repnikova

Ενώ η Ουάσιγκτον τοποθετεί τις δημοκρατικές αξίες και τα ιδανικά στην καρδιά της προώθησης της ήπιας ισχύος, η Κίνα εστιάζει περισσότερο σε πρακτικά ζητήματα, επιδιώκοντας να συγχωνεύσει τα πολιτιστικά και εμπορικά της δέλεαρ. Αυτή η προσέγγιση έχει αποφέρει περιορισμένες αποδόσεις στην Δύση, αλλά έχει απήχηση στον «παγκόσμιο Νότο».

Άρθρα,
Mia Amor Mottley και Rajiv Shah

Η Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ, και οι μέτοχοι και οι ηγέτες τους αντιμετωπίζουν μια επιλογή: μπορούν να οικοδομήσουν την αλληλεγγύη γύρω από κοινές προκλήσεις ή μπορούν να υπονομεύσουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη που υποστήριξε την πολυμέρεια εδώ και δεκαετίες και που θα είναι απαραίτητη για να γίνει ο 21ος αιώνας περισσότερο ευημερών, δίκαιος, και ειρηνικός.

Άρθρα,
Ernest J. Moniz και Sam Nunn

Ακόμη και αν ο στόχος του αφοπλισμού παραμένει άπιαστος, υπάρχουν ακόμη πολλά που μπορούν να κάνουν τώρα τα πυρηνικά εξοπλισμένα κράτη για να αποτρέψουν μια πιθανή καταστροφή.

Syndicate content