Ρωσία | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Ρωσία

Φίλτρο:
Άρθρα,
Charles A. Kupchan

Η σύγκρουση στην Ουκρανία τοποθετεί στην ατζέντα του ΝΑΤΟ μια σειρά από πρόσθετες προκλήσεις: την διαχείριση του μέλλοντος της διεύρυνσης, την διοχέτευση των ολοένα και μεγαλύτερων γεωπολιτικών φιλοδοξιών της Ευρώπης, και την οικοδόμηση μιας διατλαντικής αρχιτεκτονικής που θα μπορέσει να προσαρμοστεί στα όλο και πιο περίπλοκα και ποικιλόμορφα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Δύση.

Δοκίμια,
Λουκάς Γ. Κατσώνης

Η Ρωσία είναι μια αυταρχική χώρα που έχει φτάσει στα όρια της εξέλιξής της χρειάζεται νέους πόρους για να εξασφαλίσει μερικές ακόμα δεκαετίες στην ίδια πορεία. Οι πόροι αυτοί δεν ήταν δυνατόν να παραχθούν εντός των ρωσικών συνόρων υπό το αυταρχικό κλεπτοκρατικό κράτος της πουτινικής ολιγαρχίας. Έπρεπε να βρεθούν απ’ έξω.

Άρθρα,
Paul Poast

Ο ρεαλισμός είναι τόσο μια αναλυτική σχολή σκέψης όσο και μια θέση πολιτικής. Τα σφάλματα της δεύτερης δεν ακυρώνουν την χρησιμότητα της πρώτης. Στην εξήγηση του πολέμου στην Ουκρανία, ο ρεαλισμός, όπως κάθε θεωρητικό πλαίσιο, δεν είναι ούτε καλός ούτε κακός. Ακόμη και όταν οι συνταγές του μπορεί να φαίνονται αβάσιμες, ο ρεαλισμός διατηρεί την αξία του ως πρίσμα μέσω του οποίου οι αναλυτές μπορούν να κατανοήσουν τα κίνητρα και τις ενέργειες των κρατών σε έναν αναπόφευκτα περίπλοκο κόσμο.

Άρθρα,
Bruce Jones

Η Ουάσιγκτον έχει ακόμη την ευκαιρία να ανταποκριθεί στις συγκεκριμένες δεσμεύσεις της για τη χρηματοδότηση του κλίματος, της βιώσιμης ανάπτυξης, της στήριξη των τιμών των τροφίμων και της μεταρρύθμισης της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Άρθρα,
Jessica Lovering και Håvard Halland

Η Ρωσία είναι πάρα πολύ έμπειρη στην κατασκευή και στην συντήρηση πυρηνικών σταθμών, και προσφέρει μια «υπηρεσία μιας στάσης» (one-stop-shop) για τα στοιχεία που χρειάζονται για την δημιουργία τους: αντιδραστήρες, καύσιμα, χρηματοδότηση, ακόμη και εκπαίδευση εργαζομένων. Από το 2000 και μετά, η Ρωσία έχει υπογράψει διμερείς συμφωνίες πυρηνικής συνεργασίας με 47 χώρες.

Άρθρα,
Liana Fix και Michael Kimmage

Αντί για δονκιχωτικές προσδοκίες ότι η Ρωσία θα υποκύψει σε μια ουκρανική νίκη ή απλώς θα εξέλθει από την διεθνή σκηνή, η βιώσιμη ασφάλεια της Ουκρανίας θα απαιτήσει επίπονη προσπάθεια και προσεκτικά βαθμονομημένες αυξήσεις στις πολιτικές, οικονομικές, και στρατιωτικές επενδύσεις.

Άρθρα,
Yana Gorokhovskaia και Isabel Linzer

Για να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη πρόκληση του αυξανόμενου παγκόσμιου αυταρχισμού, ειδικά καθώς οι μη δημοκρατικές κυβερνήσεις συνεργάζονται όλο και περισσότερο για να καταπνίξουν την διαφωνία, οι δημοκρατίες πρέπει πρώτα και κύρια να αλλάξουν την προσέγγισή τους στο άσυλο.

Άρθρα,
Samuel Charap

Η πρόταση της Κωνσταντινούπολης οραματίζεται έναν πολύ διαφορετικό μηχανισμό για την εξασφάλιση της ασφάλειας της Ουκρανίας. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που διέρρευσε στον Τύπο, η πρόταση θα καθιέρωνε την Ουκρανία ως μια μονίμως ουδέτερη χώρα και θα προβλέπει διεθνείς νομικές εγγυήσεις για το μη πυρηνικό και το αδέσμευτο καθεστώς της.

Άρθρα,
Lisa Curtis

Η υπομονή της Ουάσιγκτον δεν είναι ατέρμονη, και όσο περισσότερο η Ρωσία συνεχίζει τον πόλεμό της χωρίς η Ινδία να αλλάζει την θέση της, τόσο πιο πιθανό είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες να θεωρήσουν την Ινδία αναξιόπιστη εταίρο. Μπορεί να μην το θέλει, αλλά τελικά το Νέο Δελχί θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης.

Άρθρα,
Thomas de Waal

Οι αποτυχίες της Ρωσίας στην Ουκρανία έχουν περιορίσει την ικανότητά της να προβάλει ισχύ στην γειτονιά της. Η προσοχή των στρατιωτικών και διπλωματικών ηγετών έχει αποσπαστεί και οι τοπικές δυνάμεις μπορούν να αγνοήσουν ευκολότερα τις οδηγίες και τις απειλές της. Αυτοί οι περιορισμοί ίσως βοηθούν να εξηγηθεί τόσο το γιατί υπήρξε έξαρση της βίας μέσα και γύρω από το Καραμπάχ όσο και το γιατί η ΕΕ έχει υποκαταστήσει την Ρωσία ως ο κύριος μεσολαβητής μεταξύ των δύο πλευρών.

Syndicate content