Ρωσία | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Ρωσία

Φίλτρο:
Άρθρα,
Anna Reid

Το να λέμε ότι η Ουκρανία δεν υπάρχει πραγματικά είναι τόσο παράλογο με το να λέμε ότι η Ιρλανδία δεν υπάρχει επειδή βρισκόταν για πολύ καιρό υπό βρετανική κυριαρχία ή ότι οι Νορβηγοί είναι στην πραγματικότητα Σουηδοί. Αν και κέρδισαν το κράτος τους μόλις πριν από 31 χρόνια, οι Ουκρανοί έχουν μια πλούσια εθνική ιστορία που χρονολογείται από αιώνες.

Άρθρα,
Andrew F. Krepinevich, Jr.

Οι Δυτικοί ηγέτες πρέπει να προσπαθήσουν να κάνουν τον Πούτιν να συνειδητοποιήσει, καθώς σκέφτεται να στραφεί στο πυρηνικό του οπλοστάσιο, ότι δεν μπορεί να υπάρξουν νικητές σε μια τέτοια σύγκρουση.

Άρθρα,
Ali Wyne

Με την επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας, η Ρωσία υπονόμευσε τις οικονομικές της προοπτικές, εξάντλησε τα στρατιωτικά της περιουσιακά στοιχεία, και ενίσχυσε το διατλαντικό σχέδιο. Η κινεζική κυβέρνηση, εν τω μεταξύ, αυξάνει τον έλεγχό της στον ιδιωτικό τομέα, προκαλεί αντισταθμιστικές κινήσεις στην Ασία, και επιφέρει μεγαλύτερο διπλωματικό συντονισμό στην Δύση.

Άρθρα,
Richard Fontaine

Παρόλο που ο πόλεμος στην Ουκρανία εξαντλεί ήδη την συμβατική στρατιωτική ισχύ της Ρωσίας, η Μόσχα διατηρεί το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο και μια σειρά από μη συμβατικές δυνατότητες που, μαζί με τα υπόλοιπα στρατιωτικά και πληροφοριακά εργαλεία που έχει στην διάθεσή της, θα της επιτρέψουν να απειλεί τους γείτονες, να παρεμβαίνει στις δημοκρατίες, και να παραβιάζει τους διεθνείς κανόνες.

Άρθρα,
Timothy Naftali

Σε αντίθεση με τον Χρουστσόφ, ο Πούτιν αύξησε το διακύβευμα της αντιπαράθεσης καθώς το κόλπο του άρχισε να ξηλώνεται. Θα είναι πιο δύσκολο γι' αυτόν να υποχωρήσει -και να σώσει τα προσχήματα. Επίσης, δεν φαίνεται να επιθυμεί μια διέξοδο, τουλάχιστον προς το παρόν.

Άρθρα,
Konstantin Sonin

Ακόμη και αν ο Πούτιν χάσει την εξουσία και ένας διάδοχός του δρομολογήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, θα χρειαστεί τουλάχιστον μια δεκαετία για να επιστρέψει η Ρωσία στα επίπεδα παραγωγής του ιδιωτικού τομέα και της ποιότητας ζωής που γνώριζε η χώρα μόλις πριν από ένα χρόνο.

Άρθρα,
Andrei Kolesnikov

Πλέον, η Ρωσία έχει μετατραπεί σε μια πλήρη, προσωπική αυτοκρατορία. Με τον εναγκαλισμό της ιμπεριαλιστικής και εθνικιστικής ιδεολογίας του, την ανελέητη καταστολή της κοινωνίας των πολιτών και κάθε μορφής διαφωνίας, και την έκκλησή του στα όπλα σχεδόν ολόκληρης της χώρας, ο Πούτιν έχει επαναπορροφήσει σχεδόν όλα τα κλασικά στοιχεία του σταλινικού ολοκληρωτισμού.

Άρθρα,
Dan Reiter

Ο Πούτιν είναι απίθανο να εκπληρώσει τους χειρότερους φόβους της Δύσης. Ορισμένοι ηγέτες όταν χάνουν πολέμους αναλαμβάνουν δραματικές ενέργειες για να αποτρέψουν την ήττα. Συχνά, όμως, έχουν αποφασίσει ενάντια στις πιο δραστικές επιλογές, είτε για πολιτικούς είτε για στρατηγικούς λόγους.

Άρθρα,
Daniel Treisman

Αν και ένα πραξικόπημα είναι απίθανο τώρα, το καθεστώς του Πούτιν είναι πιο ευάλωτο από ποτέ σε μια άλλη απειλή: μια παραλυτική κατάρρευση καθώς οι συσσωρευμένες κρίσεις κατακλύζουν την ικανότητα λήψης αποφάσεων του Κρεμλίνου. Ο πόλεμος επιτείνει τις εσωτερικές αδυναμίες του συστήματος, ωθώντας το προς την κατεύθυνση της κατάρρευσης.

Άρθρα,
Samuel Charap και Miranda Priebe

Το να επικοινωνήσουν οι ΗΠΑ ότι μια ολοκληρωτική νίκη της Ουκρανίας είναι το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα για την Ουάσιγκτον, χωρίς να καταβάλουν μια συντονισμένη προσπάθεια προετοιμασίας για μελλοντικές διπλωματικές διαπραγματεύσεις, θα μπορούσε να οδηγήσει είτε σε επικίνδυνη κλιμάκωση είτε σε επ' αόριστον παράταση της σύγκρουσης.

Syndicate content