Β.Αμερική | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Β.Αμερική

Φίλτρο:
Άρθρα,
Δρ. Ελένη Καψοκόλη

Την τελευταία δεκαετία, οι δημοκρατίες έχουν γίνει στόχοι πολυάριθμων κακόβουλων προσπαθειών τόσο από κρατικούς όσο και από μη κρατικούς δρώντες με σκοπό την αποσταθεροποίηση τους. Οι κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο και οι εκστρατείες παραπληροφόρησης αποτελούν σοβαρή απειλή για τον θεσμό των εκλογών. Η ψηφιακή εκλογική παρέμβαση είναι μια χαμηλού κόστους επιλογή, με την οποία κακόβουλοι δρώντες μπορούν να σκορπίσουν φόβο, να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση, και να δημιουργήσουν αισθήματα ανασφάλειας και παραπλάνησης.

Άρθρα,
Andrei Soldatov και Irina Borogan

Η ρωσική εκκλησία ίσως συνδέεται ακόμη πιο στενά με το καθεστώς Πούτιν απ' όσο υποθέτουν πολλοί παρατηρητές, με δυνητικά σημαντικές συνέπειες για την επιρροή του Κρεμλίνου στο εξωτερικό. Δεδομένης της εδραιωμένης παρουσίας της ρωσικής εκκλησίας στις Δυτικές χώρες, οι δεσμοί αυτοί ίσως επίσης περιπλέξουν τις προσπάθειες για την δημιουργία μιας αποτελεσματικής ρωσικής αντιπολίτευσης στο εξωτερικό.

Άρθρα,
Liana Fix και Michael Kimmage

Στην Ουάσινγκτον και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, η υποστήριξη προς την Ουκρανία δεν μπορεί να είναι δεδομένη. Όλες οι επιλογές της εξωτερικής πολιτικής θα πρέπει να δοκιμαστούν στις εκλογές, αλλά ορισμένες προτεραιότητες μπορούν να διασφαλιστούν.

Άρθρα,
Daniel W. Drezner

Αν ο Μπάιντεν νικήσει τον Τραμπ για δεύτερη φορά, ενώ θα κατέβει με μια πλατφόρμα εξωτερικής πολιτικής του φιλελεύθερου διεθνισμού, οι σύμμαχοι θα μπορούσαν να εμπιστευτούν πιο φιλόδοξες μορφές συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Άρθρα,
Nathan Levine

Το πιθανότερο είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα θα παραμείνουν παγιδευμένες σε μια τεταμένη και δυσάρεστη αντιπαλότητα για το προβλέψιμο μέλλον, με την αμοιβαία επιθυμία να αποφευχθεί ο απόλυτος πόλεμος να αποτελεί το τελευταίο εναπομείναν πεδίο για την σχέση.

Άρθρα,
Mick Ryan

Μια νέα στρατηγική πρέπει να αποδεχθεί ότι η Ουκρανία είναι ικανή να απορροφήσει γρήγορα προηγμένα οπλικά συστήματα και, μάλιστα, έχει πολλά να διδάξει στην Δύση σχετικά με την χρήση τους.

Άρθρα,
Chris Miller και David Talbot

Ακόμη και αν η κατασκευή τσιπ μετατοπιστεί από την Κίνα και τις άλλες ασιατικές χώρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα έχουν επιτύχει την ανθεκτικότητα που επιδιώκουν όσο η συσκευασία ημιαγωγών και η συναρμολόγηση συσκευών παραμένει ουσιαστικά εδραιωμένη στην Κίνα. Πολλές χώρες μπορούν να συμβάλουν σε μια ανανεωμένη αλυσίδα εφοδιασμού ηλεκτρονικών ειδών, και το Μεξικό για τις ΗΠΑ είναι μια ιδανική περίπτωση.

Άρθρα,
Tim Naftali

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τώρα τέσσερα ποινικά κατηγορητήρια που περιλαμβάνουν 91 ποινικές κατηγορίες σε τέσσερις δικαιοδοσίες. Αλλά είναι τα δυο πιο πρόσφατα κατηγορητήρια που αφορούν τις προσπάθειές του να κλέψει τις εκλογές του 2020 και επομένως να επιτεθεί στην καρδιά της αμερικανικής δημοκρατίας.

Άρθρα,
Markus Anderljung και Paul Scharre

Οι ευκαιρίες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη είναι τεράστιες. Αν δημιουργηθεί σωστά και τύχει σωστής διαχείρισης, θα μπορούσε να κάνει πολλά για την βελτίωση της κοινωνίας. Αλλά η AI ενέχει επίσης τεράστιους κινδύνους. Ήδη επιδεινώνει την διάδοση της παραπληροφόρησης, προωθεί τις διακρίσεις, και διευκολύνει την κατασκοπεία από κράτη και εταιρείες.

Άρθρα,
Charles Edel

Η επιταχυνόμενη και συχνά αδιαφανής ανάπτυξη του κινεζικού στρατού, σε συνδυασμό με την ολοένα και πιο διεκδικητική στάση του Πεκίνου, έχει αλλάξει την δυναμική της περιφερειακής ασφάλειας, διπλωματίας, και πολιτικής.

Syndicate content